SEIZOEN 2012-2013 SEIZOEN 2013-2014 SEIZOEN 2014-2015

SEIZOEN 2015-2016 SEIZOEN 2016-2017 SEIZOEN 2017-2018

LAATSTE EDITIE
Vanaf 1 oktober gaat de nieuwe website van Wartburgia in de lucht. Dit is dus laatste versie van de oude vertrouwde site. Daarbij is dit ook mijn laatste bijdrage, maar daar moeten we niet al te moeilijk over doen.


VAARWEL GOSSE

Na een iets te langdurig ziekbed toch plotseling van ons heengegaan. De operatie leek geslaagd, maar zaterdag blies hij zijn laatste ademtocht uit. Een volbloed Wartburgiaan. Halverwege de jaren negentig was Gosse bereid het bestuur van de toen zieltogende club voor te zitten. Het tekende zijn persoonlijkheid dat hij die functie gedurende een kleine 20 jaar toch het liefste als ad-interim betitelde.
Voor altijd een plaats in ons hart. Rust in vrede.
Na veel voorbereidend werk is het eindelijk zover. De nieuwe winkel van 100%voetbal Amsterdam is klaar en gaat open! Per 10 april 2019 is 100%voetbal Amsterdam, de kledingleverancier van Wartburgia, verhuist van de Pretoriusstraat 2 naar Middenweg 261. 100%voetbal Amsterdam zit hierdoor dichter bij de verenigingen om zo alle leden nog beter te kunnen bedienen. Vanaf 10 april ben je voor je voetbalschoenen, scheenbeschermers, kleding en nog veel meer hartstikke welkom op de Middenweg


WARTBURGIA 4 - DVVA 12
Voor de beker nog eenmaal troelala, voor het eerst op gras, ons eigen veld 2. Hoge opkomst, niks te verliezen, goede zin, lekker voetbalweer. Fris van de lever doen we ons best, maar heel lang lukt er weinig. Daarbij staat de DVVA-keeper ook nog eens goed in de weg op een schot van Jesse. Bij ons doel gaat het makkelijker. Drie keer valt de bal fortuinlijk binnen, al was het één keer wel in de kruising. 5-0 en 3-0 verloren al en nu 0-3, samen 0-11. Prima seizoentje, hoor.
lees Pepijn


DE MEER 8 - WARTBURGIA 4: 5-0 (4-0)
Zomermiddagvoetbal! Oefenen voor de beker, ook dit jaar. 27 plus 5 graden op het oude rubber van ons trainingsveld van weleer. Wegens een verbouwing bij de Meer lijken de kleedkamers kleiner, excuses voor de onzin. Lees Pepijn


WEDSTRIJDSECRETARIS-GENERAAL IN KAZACHSTAN
Zaterdag 3 augustus om 16:00 uur doet Nils verslag van zijn reis naar Kazachstan, in de kantine voor de liefhebber.

De reis voert langs drie kratermeren en het epicentrum van zowel de eerste atoombom en waterstofbom van de Sovjetunie. Toegang vrij, geen stralingsgevaar.Op 15 juni is er weer het Soccerrocker toernooi en festival op sportpark Drieburg. We zoeken nog een paar mensen voor de Wartburgia bar. Wil je een uurtje komen helpen, prima! Je krijgt een festival t-shirt, een paar muntjes en gratis toegang als je 3,5 uur bier komt tappen. Tijden: vanaf 9 uur tot 16 uur. Wie heeft er zaterdag een paar handjes over en stuur een berichtje naar 06-14239470.


ALGEMENE LEDENVERGADERING 7 JUNI
Op 7 juni is de ALV en het is van groot belang dat Wartburgia leden aanschuiven. We zijn als club na de verbouwing bezig om meer structuur te krijgen in onze financiën en organisatie. Dit gaat nog niet helemaal zoals we dat willen en dat betekent dat we genoodzaakt zijn om keuzes te maken en daar hebben we jullie hulp bij nodig.  Als we de buikriem moeten aanhalen hoe gaan we dat dan doen? Als we meer sponsoring binnen willen halen hoe gaan we dat aanpakken? Dit blijft een uitdaging bij ons. Komt daarom allen en beslis mee. Zeker 40 leden dienen aanwezig te zijn!


WARTBURGIA FAALT IN SLOTFASE
De wedstrijd van Wartburgia in de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse is zaterdag afgelopen in een uitermate enerverende slotfase in 2-3 in het voordeel van IJmuiden. lees Wietze Jan Ramaker


WALKING FOOTBALL
De gemeente Amsterdam wil op Sportpark Drieburg starten met WalkingFootball, dit is specifiek gericht op ouderen om het sociale contact van deze doelgroep te verbeteren. Om te kijken of er voldoende animo is zullen er een aantal inloopochtenden georganiseerd worden op:
- Vrijdag  24 mei
- Vrijdag 31 mei
- Vrijdag 7 juni
- Aanvang: 10.00 - 13.00 - Locatie: Voetbal vereniging Jos Watergraafsmeer
Ken je iemand (oud lid, familielid etc. ) die dit wel leuk lijkt geef dan de datums en tijden van de inloopochtenden door!!!


WARTBURGIA PAKT NACOMPETITIE TICKET
Op een moeilijk bespeelbaar veld wist Wartburgia tegen Castricum met een 0-2 overwinning de drie punten mee naar Amsterdam te nemen. Hierdoor hebben de Amsterdammers zich van een plaats verzekerd in de nacompetitie voor eventuele promotie naar de tweede klasse. Lees Wietze Jan Ramaker


NACOMPETITIE
Wij hebben bij Wartburgia 4 teams die in de nacompetitie actief zullen zijn t.b.v. Promotie. Op 1 juni worden de volgende wedstrijden gespeeld, thuis Wartburgia 1 en VR2, terwijl Wartburgia 2 en VR3 naar respectievelijk CSW en RVVH moeten. Steun deze kanjers en kom ze aanmoedigen.


WARTBURGIA 4
Wielen met z’n buik is rond en rond, rond en rond, rond en rond. Vandaag is het de allerlaatste wedstrijd van onze keeper/linksback/linksbuiten met dubbele schaar achter het standbeen! Na 22 jaar! Hij is als Peter (gespeeld door de broer van Kim van Kooten) in All Stars: het team bestaat sinds 1996 maar Wielen is er een jaar later bijgekomen. Lees Pepijn

KLINK REDT PUNT VOOR WARTBURGIA
Vanmiddag op de rol Wartburgia tegen de kampioen van de derde klasse A. De op één na laatste wedstrijd voor de beide teams in de reguliere competitie 2018/2019. Het duel eindigde zoals begonnen. Vanmiddag geenszins een plichtmatig potje. De ploeg uit Zunderdorp liet direct na het eerste fluitsignaal zien dat zij de terechte kampioen van de derde klasse A zijn. Lees Wietze Jan Ramaker


DEWA

De beste groundsman


DERDE NEDERLAAG OP RIJ WARTBURGIA 1
De derde nederlaag op rij voor de ploeg van Hans Bergsma. Zaterdag werd met 2-4 verloren van ZCFC uit Zaandam. De uitwedstrijd tegen de Zaankanters werd door Wartburgia overtuigend gewonnen met 1-7 maar vanmiddag waren de rollen omgedraaid. Lees het verslag


WARTBURGIA KRIJGT LESJE IN EFFECTIVITEIT
Wartburgia was in de uitwedstrijd tegen De Dijk niet in staat het de ploeg van Ron Stoffels moeilijk te maken. Na een 1-0 ruststand in het voordeel van De Dijk werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 4-2 voor de thuisploeg door maar liefst vier goals van Schadrac Leijgraaff.
Lees het verslag.


WARTBURGIA 4 EN DE STADIONBUURT
Vandaag doen we een middagje Zuid. De Stadionbuurt om precies te zijn. Eerst laten we ons samen als groep een foto trekken voor het desbetreffende stadion. Onze kledingontwerper Pim heeft een fotograaf geregeld die plaatjes kan schieten die bijna net zo mooi worden als een teamfoto bij Wart met door Jesse het Olympisch Stadion erachter gephotoshopt. Lees Pepijn.


35+3 EN WIERINGEN
Belangrijk bij het bezoek van onze vrienden uit Wieringen was de nodige erkenning voor de tandem op de rechterflank Koster-Van Mersbergen, de gestroomlijnde versie van de Ajax tandem Tagliafico-Neres. Lees Jan van Mersbergen.


WARTBURGIA VR5 - DVVA VR3
Dat een overwinningsspeech een bron van inspiratie kan zijn om een verliespartij te verslaan, bewijst Dames 5 (‘Dames Fuif’) met een vernuftig verslag geïnspireerd door de uil van Minerva.
NB: de inspiratie heeft nadrukkelijk geen betrekking op het stemgedrag, dat dat duidelijk moge zijn... lees het verslag


EERSTE KAMPIOENEN IN DE ZAAL!
Afgelopen maandag heeft Zaal VR11 de titel gegrepen. In het duel met directe concurrent KDO werd met 4-3 gewonnen. Twee dagen later won VR4 in Purmerend met 7-2 en is zodoende ook niet meer te achterhalen. Twee kampioenen in één week en april moet nog beginnen....
Wartburgia VR4, kampioen in de 1e klasse!


VOLSLAGEN OFF-DAY WARTBURGIA 1
Coach Hans Bergsma was zeer gedecideerd in zijn commentaar over deze wedstrijd vanmiddag: “Purmersteijn de verdiende winnaar”. Na vanmiddag is aan de lange ongeslagen reeks van Wartburgia een einde gekomen.
Frank van Paridon was de fotograaf en het verslag is van Wietze Jan Ramaker, lees het verslag.


WARTBURGIA 4
Nu al 8 wedstrijden ongeslagen! Al had er meer ingezeten in Ouderkerk. Lees Pepijn


GEEN PERIODETITEL WARTBURGIA 1
Er moest gewonnen worden om de periodetitel te grijpen, maar in de 93ste minuut kreeg Wartburgia 1 de gelijkmaker om de oren.
Frank van Paridon was de fotograaf en het verslag is deze keer geschreven door Joachim van er Marck van de website Het Amsterdamsche Voetbal, lees het verslag.


WARTBURGIA ALS COLLECTIEF NAAR KRAPPE ZEGE
Na de moeizame overwinning vorige week tegen Sporting Andijk was ook de uitwedstrijd tegen dvc Buiksloot niet één van de gemakkelijkste wedstrijden voor de ploeg van coach Hans Bergsma. Lees Wietze Jan Ramaker


GOUDEN GOSSE
Afgelopen zaterdag is onze voormalige voorzitter Gosse 'onderscheiden' met de naamgeving voor een nieuwe, door iedereen te winnen, trofee. De Gouden van der Wal- Bal is een wisselprijs voor diegene die het mooiste kopdoelpunt van het jaar heeft gemaakt en zal ieder jaar op de nieuwjaarsreceptie worden uitgereikt. Zoals velen wel, maar ook velen niet weten is dat Gosse vroeger een begenadigd kopper was en menige wedstrijd besliste met een ziedende knik, vaak uitgevoerd met een perfecte timing en precisie.

Het kopdoelpunt is eigenlijk een ondergewaarde prestatie; zelfs van Persie's wonderdoelpunt tegen Spanje werd niet tot mooiste doelpunt van het WK in 2010 gekozen... Denk aan een hoogvliegende Ruud Geels of laagvliegende Bep Bakhuis, artistieke hoogstandjes pur sang. Daarom deze aparte categorie. Denk je een bijzonder kopdoelpunt gemaakt te hebben of gezien van je teamgeno(o)t(e), stuur dan een nauwkeurige beschrijving van dit doelpunt, met zoveel mogelijk relevante informatie, naar de redactie. In december zullen er drie doelpunten worden genomineerd en wordt de trofee op de nieuwjaarsreceptie door het hoofd van de jury, Gosse, uitgereikt. Alle Wartburgia spe(e)l(st)ers, op het veld, kunnen mee doen. Veel succes!
-namens 45+: Hans Schuurhof


CUVALAIJ MATCHWINNER WARTBURGIA 1
Wartburgia behaalde tegen Sporting Andijk een zwaarbevochten 3-2 overwinning. Het was Armando Cuvalaij die vanuit een scrimmage in de slotminuut Wartburgia de drie punten bezorgde.

Lees Wietze Jan Ramaker. Foto's Frank van Paridon


WARTBURGIA 4
Ha, lekker weer eens op veld 2. Heerlijk weer, het gras is mals. Je ruikt het als je in de warming-up je eerste sprintje trekt. Alsof Moeder Natuur je een complimentje geeft en zegt: wees welkom op mijn beste speelgewas, geniet ervan. Lees Pepijn


BELBOEI
Intimiderend is-ie wel: de Belboei van Wieringermeer. Als je daar na een eindeloos vlakke rit aan komt karren en je ziet dat in Slootdorp de zeebodem een voetbalveld is geworden dan zinkt de moed je in de kicksen. Lees Jan van Mersbergen.


JOS TEN ONDER TEGEN WARTBURGIA
De plaatselijke topper op sportbark Drieburg werd vanmiddag besloten met een 2-4 overwinning voor Wartburgia.

Lees Wietze Jan Ramaker. Foto's Frank van Paridon


WARTBURGIA 4
En het waaide. De feesttent bij De Meer staat er zo strak van dat je nauwelijks de kantine in kunt of naar de kleedkamers. Nu al getergd. We spelen op het veld tussen DVVA en De Meer, waarop Wart 4 jarenlang trainde. Zo ligt het kunstgras er ook bij. Zand erover. En wind.
-Lees Pepijn


DE ZILVEREN SCHAPEN
De wedstrijd waar we al weken naar uit keken was tegen DZS. Dat staat voor De Zilveren Schapen. Ze spelen in het oranje en komen uit Wijdewormer of Neck of gewoon uit Purmerend, want dat is daar vlakbij. Veel sloten, veel gras, veel modder, en op deze zaterdag in februari vooral veel wind. Lees Jan van Mersbergen.


MOEIZAAM 3 PUNTEN VOOR WARTBURGIA 1
Nummer vier Wartburgia moest het vanmiddag opnemen tegen nummer 12 HCSC uit Den Helder voor de eerste wedstrijd na de winterstop. De uitwedstrijd tegen de Heldernaren kwam uit op een gelijkspel.

Lees Wietze Jan Ramaker. Foto's Frank van Paridon


NIEUW TENUE WARTBURGIA 4 NU VISUEEL
Op het hoofdveld tegen RAP. Net sneeuwvrij, voor het eerst thuis in onze nieuwe tenues. Kijk eens naar de foto, die vertelt het verhaal van deze wedstrijd. Bekijk Pepijn.


88 GOALS VAN DE VOORZITTER

Vorige week zaterdag werd onze voorzitter verrast door een creatie van Hans Schuurhof: een gouden schoen voor zijn maar liefst 88 doelpunten !! (in 2 seizoenen, dat dan weer wel…)

AFGELAST
In de hoop duidelijkheid te verschaffen, verbleef ik. Kunstgrasvelden met rubberkorrels kunnen wel tot 15 graden vorst mee, kurk neemt vocht op, dus een afgelasting volgt een stuk sneller. Maar reeds op donderdag had de KNVB al tot een landelijke afgelasting van de b-categorie besloten, en dat terwijl de temparatuur op vrijdag gevoelig omhoog ging. Sportparkbeheer Oost had speciaal voor het bekertreffen van VR1 versus PEC Zwolle, als enige, veld 3 op groen gezet, maar de bond had te elfder ure de wedstrijd verschoven naar maandag 11 februari. Wat resteerde was een zaterdag met een heerlijk temperatuurtje en een groen veld 3. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat de 45 plussers daar wel raad mee wisten. Voor de komende week lijkt de kou uit de lucht. Maar hoe het nu helemaal precies zit met de criterea voor een afgelasting van kunstgras, ik heb nog geen flauw idee...


IJSKUNSTGRAS
Het gras laat zich erg gemakkelijk afkeuren na een klein buitje op donderdag en wat vorst vrijdagnacht, schrijft Jan van Mersbergen deze week. Nu is kunstgras heilig verklaard in het amateurvoetbal, maar na een levensgevaarlijke glijpartij op het met ijskristallen bezaaide plastic veld van Samenspel Doet Zegevieren vraag ik me af wat de criteria zijn voor een afgelasting van deze ondergrond. De scheidsrechter bij de wedstrijd van Wartburgia 1 toonde zich een wijs man en besloot ter plekke dat het spelen onder deze condities onverantwoord is. Komende zaterdag van hetzelfde laken een pak. Met de ingelaste bekerwedstrijd van VR1 op het programma zou het toch zonde zijn als de tegenstand voor niets uit Zwolle zou komen aanreizen. Wellicht zou een laagje sneeuw uitkomst bieden. Overigens zou een algehele afgelasting ook een uitkomst bieden bij de onmogelijk ingedeelde kantinediensten.


NIEUW TENUE VOOR WARTBURGIA 4
Pim van Dijk is na de winterstop voor de aftrap de Man van de Wedstrijd. Aan die aftrap staan we namelijk allemaal in een splinternieuw tenue dat hij heeft ontworpen. Met steun van onze hoofdsponsor Viisi en de twee andere sponsoren BBB Healthclub en WeDigital, stuk voor stuk ondernemingen onder (gedeelde) leiding van spelers van Wart 4, te weten Hendrik, Alain en Jesse respectievelijk. lees verder
-Pepijn

DE TWEEDE SEIZOENSHELFT
En we zijn weer aan een nieuw jaartal begonnen. Met de gebruikelijke plichtplegingen. De traditionele nieuwjaarswedstrijd tussen de 45+ en VR5 ging met 5-1 naar de heren op leeftijd. Voormalig wedstrijdsecretaris Hans Koppers was voor een wedstrijd met zijn team uit Venlo overgekomen, terwijl een selectie van Wartburgia juist naar Venlo was afgereisd voor een trainingsweekend. Wietze was niet mee, dus schreef Jan maar het verslag, lees van Mersbergen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie waren er warme woorden voor onze afgezwaaide bestuursleden Gosse en Monique en schitterde Vanessa met de obligatiebingo.
Zo, de winterstop is voorbij, de winter kan beginnen, vanaf volgende week.


WARTBURGIA WIJN
Exclusieve Wartburgia wijn is vanaf zaterdag verkrijgbaar in de kantine. Deze limited edition is al te verkrijgen voor € 10,00 per fles. We hebben rosé, witte wijn en rode wijn. de opbrengst van de actie komt ten goede van de club.
Namens de damesselectie willen we iedereen fijne kerstdagen en een gezond 2019 wensen!


KERSTRECES
In aandacht volledig overschaduwd door het treffen tussen de oudjes 35+1 en de jonge honden van 35+3 (lees het verzamelde werk van Jan van Mersbergen) speelde de ware topper afgelopen zaterdag zich af op veld 1. Slechts gadegeslagen door een enkele fijnproever versloeg Wartburgia 35+2 de grote concurrent FC Aalsmeer met 5-2. Aan de hand van roerganger Peter Meijer, ooit afgetest door 35+1 vanwege te jong, heeft de ploeg de koppositie overgenomen. Jaren geleden trof ik diep in de nacht Didi in een Amsterdams café, mijmerend over een mogelijke titel. Toen ging het mis, nu halverwege de competitie zien de kansen, als wel het elftal er een stuk beter uit.
En zo werd het, met al die veteranen op de club, een bruisende zaterdagavond. Uitmuntende muziekkeuze van dj Met Ed, geanimeerde gesprekken, uitstekende analyses. De vrede is getekend.


WAPENWEDLOOP
In een wereld waarin de grenzen weer worden opgetrokken, meerdere heethoofden zich tot president hebben laten kronen, doet de Nederlandse regering ook zijn duit in het zakje: de staat gaat weer tanks kopen. En in plaats van een duurzaam warmtenet uit te rollen over Nederland, liever een paar extra straaljagers. Werkelijk.
In dat licht deed het clubliefde feest bij Wartburgia vertederend aan, zeker toen moeder natuur het land vredig wit kleurde. Ok, Wartburgia 1 had eerder die middag nog een neutronenbommetje op Zaandam gegooid, met 0-15 als gevolg. Maar het waren toch al onze veteranen die toonden dat je in vreedzame co-existentie naar grote hoogte kunt stijgen. Komende zaterdag zal dat niet gaan, want dan staat de inmiddels veel beschreven ontmoeting tussen de 35+1 en 35+3 op het programma. En alsof het een normale menselijke reflex betreft, heeft de 35+1 voor dit duel een oude tank teruggehaald, terwijl de 35+3 een marineschip heeft teruggeroepen naar de Amsterdamse haven. Nu nog zien wie de gele hesjes draagt...


MERCHANDISING
Maak je eigen Wartburgia selectie poster. Klik op de afbeelding en download de elftalfoto op hoge resolutie. Printen op groot formaat, een must voor iedere kinderkamer.

Want de selectie draait een prima seizoen. Wartburgia 2 is kampioen gelijke spelen en Wartburgia 1 staat, na maar weer eens een overtuigende zege, op slechts 2 punten van de koploper, lees het verslag.


WARTBURGIA 4
Pep spint een plaatje, lees.


WARTBURGIA FEEST
Zaterdag 15 december is het volgende Wartburgia feest. De daartoe samengestelde feestcommissie is voor de gelegenheid met het thema clubliefde op de proppen gekomen. Aan het feest waren afgelopen weekend ook VR1, die zich goed herstelde na het jammerlijke verlies van vorige week, een 0-3 overwinning bij Be Quick. Ook Wartburgia 1 revancheerde zich met een 4-0 winstpartij, lees het verslag.
En de 35+3 verplettert iedere leuke tegenstander van de 35+1, lees Jan.


VR1 VERLIEST TERNAUWERNOOD
In de topper in Ede is Wartburgia VR1 er niet in geslaagd het gat met koploper DTS te dichten. De onzen counterden keurig naar een 0-1 ruststand, maar moesten de voorsprong in de 2e helft weer prijsgeven. Na de 2-1 nederlaag bedraagt de achterstand nu 6 punten. Wartburgia 1 verspeelde in Den Helder 2 punten, lees het verslag.
Bij de 3e elftallen speelden de mannen gelijk, wonnen de vrouwen en speelt Jan bij de veteranen de zwartepiet toe, lees. En Pepijn speelt LangPiet, lees.


TUSSENBALANS
Zo halverwege november is het eens tijd om een tussenbalans op te maken. De meeste teams hebben zo'n kwart van de competitie erop zitten. Wie moeten we in de gaten houden als potentiële kanshebbers voor een titel. Te beginnen op het hoogste niveau, de Topklasse, waar VR1 na weer een overwinning zich keurig handhaaft in de hoogste regionen van de ranglijst. Zaterdag volgt de krachtmeting met de koploper DTS in Ede.
De achterstand van Wartburgia 1 bedraagt slechts 2 punten, afgelopen zaterdag stuitte het team in de beker op eerste klasser Scherpenzeel, lees het verslag. De kampioenen van vorig jaar, Wartburgia 2 en 45+, zijn dit seizoen middenmoters. En dat geldt voor het gros onze elftallen, bijvoorbeeld Wartburgia 4, lees het verslag.
Het zijn de derde elftallen die we dit jaar in de gaten moeten houden. Wartburgia 3 speelt allerlei zwaarbevochten overwinningen bij elkaar en heeft nu evenveel verliespunten als de koploper. VR3 is als ieder jaar weer bijzonder competitief en staat weer bovenaan. De allergrootste kanshebber op de titel is 35+3, maar ja, die jongens spelen dan ook in een competitie ver onder hun niveau, lees Jan.


PANORAMA WARTBURGIA


WARTBURGIA 1 MAAT TE GROOT VOOR BUIKSLOOT
door Wietze Jan Ramaker
In een open wedstrijd lieten zowel Wartburgia en Buiksloot het publiek zien dat zij er vanmiddag een goede partij voetbal van wilden maken. lees verder


MANNEN 35+ ZATERDAG - 2e KLASSE A
Een klasse waar onze 35+3, opgebouwd rond oud selectie spelers, en 35+1, waar selecteren een gotspe is, in uitkomen. Begonnen als een competitie met 14 ploegen, zijn er nu nog slechts 10 over. Jan van Mersbergen vermoedt dat het iets te maken heeft met de confrontaties met de 35+3, dan wel tovenarij bij de KNVB. Lees Jan.


OVERAMSTEL 8 - WARTBURGIA 4 3-5
door Pepijn de Boer
Altijd weer gezellig om bij Overamstel te zijn. Misschien wel de leukste club van Amsterdam na Wartburgia. Sfeervolle kantine waar je behalve pils en patat ook roti en Leffe kunt krijgen langs een ouderwets grasveld met op de achtergrond het razende stadsverkeer. lees verder


DIGITALE DICHTSLIBBING
Vroeger hadden we het papieren krantje, toen was je als club er van verzekerd bij alle leden in ieder geval op de deurmat te belanden. In het digitale tijdperk moet je als lid proactief op zoek. In z'n ijver toch iedereen te bereiken, heeft de club inmiddels een heel web aan kanalen opgetakeld. Een opsomming: deze website, de nieuwsbrief (die bij menigeen keurig in het mapje spam terecht komt), een facebookpagina. We hebben een instagram kanaal, een vrijwilligerswebsite (die op imploderen staat wegens ongebruik) en nu is er ook nog een facebook pagina aanstaande waar het bestuur zijn mededelingen wil delen. Je bent geneigd te zeggen dat het hebben van veel vrijwilligers tot overdaad leidt.

Uiteindelijk zijn we bij Wartburgia er toch om gewoon te voetballen. En dat gebeurde zaterdag, met wisselend succes. VR1 won met 3-2 van FC Eindhoven. Wartburgia 1 deelde de punten met Reiger Boys, lees het verslag.
Veld 2 was afgekeurd, dus waren wij veteranen maar weer eens een zaterdagje vrij. En dat was misschien maar goed ook, want mij bereikte het verontrustende bericht dat er een karaoke apparaat in de kantine is aangetroffen.

VETERANEN IN EUROPA
35+3 heeft nog maar 2 competitie wedstrijden gespeeld en zoekt van de weeromstuit z'n krachtmetingen dan maar in de Europe League, lees Jan.


HERFSTVAKANTIE
Een handvol bekerwedstrijden afgelopen zaterdag. Wartburgia 35+2 speelde hun laatste wedstrijd in het toernooi, 4-2 winst. VR1 tankte weer wat zelfvertrouwen door met 6-1 te winnen van de Gooise Vrouwen. Het vierde werd uitgeschakeld door Zeeburgia, lees het verslag. Wartburgia 1 speelde wel een competitieronde en klom door de 2-4 zege bij Kadoelen naar de gedeelde 2e plek op de ranglijst. Ook de midweekse bekerwedstrijd tegen Nieuw West United werd met 6-5 gewonnen, lees de verslagen.


WARMTE
Het gaf een wat surrealistische aanblik, het gevallen herfstblad op de velden, terwijl de gevoelstemperatuur boven het kunstgras de 25 graden celsius oversteeg. Onder deze omstandigheden leed VR1 de eerste nederlaag van het seizoen, 3-0 voor Ter Leede. Schoot Daan Tuerlings Wartburgia 1 in de slotfase in veilige haven tegen Castricum, lees het verslag.

foto Frank van Paridon
En in het zonnetje op Texel beschouwt Jan hoe de 35+3 Eendracht aan de kant schoof.
Verder geen nieuws te melden en daar het bestuur alleen nog per nieuwsbrief communiceert heb ik ook geen aankondigingen om te verspreiden. De nieuwe brief schijnt er overigens binnenkort aan te komen, als de 15 vrijwilligers er ten minste onderling een beetje uitkomen...


AFSCHEID VAN EEN BESTUURSICOON
Afgelopen woensdag is er afscheid genomen van de laatste der Mohikanen van het oude bestuur. Er is dit decenium geen Wartburgiaan die Monique niet heeft gepasseerd om lid te kunnen worden van onze club. Enigszins ingehaald door de app-generatie heeft zij haar taken van de ledenadministratie aan 2 van de beschikbare 250 vrijwilligers overgedragen. Moeten wij haar nu gaan missen? Ach nee, deze krullebol staat nog wekelijks onder de lat bij VR5, VR10 in de zaal en aan de bar in de kantine!

VR1 won afgetekend met 6-0 van SSS en neemt de 2e plaats op de ranglijst in. Zaterdag de volgende serieuze krachtmeting bij nummer 3 Ter Leede. Wartburgia 1 verloor onfortuinlijk bij HBOK, lees het verslag. En ja hoor, op veld 2 vlogen de plaggen in het rond, lees het verslag van Wartburgia 4.

foto Frank van Paridon


HET NIEUWE GRASVELD
Aan de 35+1 afgelopen zaterdag de eer om het bal op het nieuwe grasveld te openen. Nu was de fanfare niet opgetrommeld en met de afwerking van deze veteranen is het even zorgelijk gesteld als met de conditie van het gras, 0 - 0. Na de barre zomer van 2018 is de mat nog lang niet volgroeid. Er is nog geen wortelstructuur die de ondergrond massief maakt, je zakt er wat in weg. Komende zaterdag zijn er 4 wedstrijden op het veld gepland. Mochten die allen doorgaan, is het veld geruïneerd nog voor de herfst goed en wel is begonnen.
Op het kunstgras speelde VR1 een spannende 1 - 1 tegen Seastum, het lijkt een enerverende competitie te gaan worden. Wartburgia 1 moest naar West Friesland. Lees het verslag van onze nieuwe correspondent Wietze Jan Ramaker, nu al weken op pad met fotograaf Frank van Paridon.

foto Frank van Paridon
Wartburgia 4 was op bezoek bij RAP en won, lees het verslag. En Leen? Leen is terug, zij het als rustende linksback, lees.


DE EERSTE COMPETITIERONDE
Met een uitstekende start voor Wartburgia VR1. Jarenlang botste zij op Buitenveldert, maar sinds vorig seizoen lijken de rollen weer omgedraaid. Een ruime 0-4 zege moet vertrouwen geven voor de confrontatie komende zaterdag met mede koploper Seastum.
Wartburgia 1 speelde 2-2 tegen de buurman JOS Watergraafsmeer 1. Lees het verslag.
foto Frank van Paridon
Bij de veteranen heerst er krapte op de spelersmarkt, maar daar hebben we dan ook te maken met een gevalletje van tegen beter weten in. Desalniettemin had 35+3 aan 10 man genoeg om De Dijk met 0-7 te pakken, lees Jan.


COMPETITIESTART
Komende zaterdag gaat voor iedereen de competitie weer van start. Ons grasveld is deze zomer onder barre omstandigheden nieuw aangelegd en wordt pas begin oktober vrijgegeven om te bespelen. Het is dus nog even passen en meten, maar onze wedstrijdsecretaris-generaal heeft een deftig program in elkaar weten te draaien.
De eerste ronde bekerpotjes zit er dus op. Wartburgia 1 won zijn beide wedstrijden, lees het verslag. Ook de ouverture van Wartburgia's nieuwste elftal, 35+3, was geslaagd, lees Jan.
Aanstaande zaterdag staat voor VR1 meteen de beladen stadsderby tegen Buitenveldert op het programma, aanvang 16:30, Sportpark Buitenveldert.WARTBURGIA 1 WINT RUIM
De eerste wedstrijd voor het team van Hans Bergsma in de beker competitie 2018/2019. Na de afgelasting tegen Robinhood voor de beker vorige week, vandaag uit tegen Ouderkerk sv voor de 1e bekerwedstrijd. lees verder.


CAMERATOEZICHT
De KNVB wil honderden velden van amateurclubs voorzien van camera's. De huidige stand van de techniek maakt het mogelijk zonder personeel een wedstrijd in beeld te brengen en Talpa ziet er brood in deze amateurpotjes via het internet te verspreiden. In repressief China zijn de algoritmes voor gezichtsherkenning al zo ver doorontwikkeld, dat mocht de KNVB zo'n systeem willen implementeren, het handmatig controleren van de spelerspassen in de toekomst niet meer nodig zal zijn. Ook Wartburgia is door de KNVB aangeschreven, de positie van het bestuur in deze, is nog niet bekend.
Niet in beeld gebracht, de benauwde 3-2 overwinning van de Ajax veteranen op onze 35+2. Spelersvrouw Maud analyseerde: "Jullie zagen er slank en fit uit en knapper dan Ajax. Alleen ik had het gevoel dat jullie meer moeite hadden en dat Ajax veel minder hoefde te lopen en de bal beter aan het overspelen was. Het koste jullie meer moeite dan hun. Maar jullie hadden wel meer bezieling".De 35+3 won hun bekerwedstrijd wel, Jan was er met hoofd en lichaam niet bij. Hij was bij Thom, lees.


DE BAL ROLT WEER
En met gepaste trots kondigen wij de terugkeer aan van Jan van M. als schrijver op deze site. In het verleden al actief als columnist dreamteam, dit seizoen zal hij de verrichtingen van Wartburgia's nieuwste selectie, de 35+3, becommentariëren. Het is vanzelfsprekend dat er voor deze scribent een eigen portaal is aangemaakt.
Pepijn beschikt al een tijdje over een portaal. Dit jaar schrijft hij over Wartburgia 4, lees het verslag.


AJAX 35+1 - WARTBURGIA 35+2
Ook de jongens van 35+2 dachten in voorbereiding op het nieuwe seizoen wat leuke oefenpotjes uit het bekertoernooi te halen. En dat hebben ze geweten. Op 8 september staan ze op het hoofdveld van sportpark de Toekomst tegen algemeen veteranen kampioen en bekerhouder Ajax geprogrammeerd. Aanvang 14:30


EEN SCHONE LEI
Het nieuwe seizoen gaat beginnen. Dit weekend staan er 11 bekerwedstrijden op het programma. Een ongekend hoog aantal. Dat geldt ook voor het aantal vrijwilligers dat op nogal dwangmatige wijze door het bestuur is geronseld. Ook op mijn vakgebied, de ledencommunicatie, is een kluwe van 15 personen voorhanden, waaronder mijn eigen keeper. Zal hij de website overnemen? Of zal deze hoogleraar in de taalkunde slechts worden ingezet om mijn stukjes te redigeren. Daar ben je best een half uurtje in de maand aan kwijt...


HET NIEUWE TRAININGSSCHEMA
WARTBURGIA 9 VERVALT, EEN NIEUWE MOGELIJKHEID
Nu de trainingen weer aanvangen, is er een nieuw trainingsschema van kracht. Er zal hier en daar nog wat aan gesleuteld worden. Zo zijn Wartburgia 9 en VR4 ingedeeld op het 2e veld van JOS/W'graafsmeer. Dit veld is pas gereed op 7 september. Echter, Wartburgia 9 is komen te vervallen, dus als één van onze andere elftallen geïnteresseerd is in een trainingsmogelijkheid op de woensdagavond van zeven tot half negen, half veld bij JOS, kan er contact worden opgenomen met de wedstrijdsecretaris@asvwartburgia.nl

GOUDEN GOSSE

Onze voormalige voorzitter Gosse is 'onderscheiden' met de naamgeving voor een nieuwe, door iedereen te winnen, trofee. De Gouden van der Wal- Bal is een wisselprijs voor diegene die het mooiste kopdoelpunt van het jaar heeft gemaakt en zal ieder jaar op de nieuwjaarsreceptie worden uitgereikt. Zoals velen wel, maar ook velen niet weten is dat Gosse vroeger een begenadigd kopper was en menige wedstrijd besliste met een ziedende knik, vaak uitgevoerd met een perfecte timing en precisie.
Het kopdoelpunt is eigenlijk een ondergewaarde prestatie; zelfs van Persie's wonderdoelpunt tegen Spanje werd niet tot mooiste doelpunt van het WK in 2010 gekozen... Denk aan een hoogvliegende Ruud Geels of laagvliegende Bep Bakhuis, artistieke hoogstandjes pur sang. Daarom deze aparte categorie. Denk je een bijzonder kopdoelpunt gemaakt te hebben of gezien van je teamgeno(o)t(e), stuur dan een nauwkeurige beschrijving van dit doelpunt, met zoveel mogelijk relevante informatie, naar de redactie. In december zullen er drie doelpunten worden genomineerd en wordt de trofee op de nieuwjaarsreceptie door het hoofd van de jury, Gosse, uitgereikt. Alle Wartburgia spe(e)l(st)ers, op het veld, kunnen mee doen. Veel succes!
-Hans Schuurhof


DE NIEUWE ORGANISATIE
DE VOORZITTER
Langzaam aan worden alle 'functies' in de nieuwe structuur van Wartburgia opgevuld. En deze helden stellen wij natuurlijk graag aan u voor. Te beginnen met, hoe kan het ook anders, onze nieuwe voorzitter, namelijk Brando Schenker van Veteranen 45+!! Uiteraard blijft Gosse onze voorzitter tot aan de oplevering van het gebouw, maar in Brando hebben we alvast iemand die straks het stokje zal overnemen. Bovendien neemt hij vanaf nu al wat taken van Gosse over. En, om hem wat beter te leren kennen, hebben we een klein interview afgenomen: lees.BESTUURSLID VOETBALZAKEN
Het bestuurslid Voetbalzaken is verantwoordelijk voor het lange termijn beleid op het gebied van voetbal bij onze club.Hierbij kun je denken aan beleidsvoering om selectieteams op het gewenste niveau te houden, nadenken over het aantal en type (man/vrouw, jong/veteranen) recreatieteams, etc. Onze eigen Marc Overmars dus. En we hebben iemand bereid gevonden om die taak op zich te nemen. Iemand die al jaren de herenselectie op sleeptouw neemt, maar ook zeer begaan is met de damesselectie en ook nog eens, blijkend uit zijn bijdrage in de derde helft, een echt Wartburgiahart heeft! Namelijk: Harry Ufkes.
Ook met hem namen we een klein interview af om hem wat beter te leren kennen: lees


BESTUURSLID HORECAZAKEN
Je vergeet snel hoe kort ze eigenlijk nog maar bij Wartburgia speelt, ingeburgerd als ze is. Regelmatig achter de bar, organisatie van het Wartburgiafeest en Mixsix, inkoop van de kantine, etc. We sprongen dan ook een gat in de lucht toen zij 'ja' zei tegen de functie van bestuurslid Horecazaken. Ze zal zich dus bezig gaan houden met het beleid binnen onze kantine, zeg maar onze derde (belangrijkste) helft: Desire Roelvink. Ze stelt zichzelf voor.SECRETARIS ZAAL
Ze doet het al weer een half jaartje, des te meer reden om haar eindelijk voor te stellen. Ze regelt (bijna) alles voor onze zaalafdeling, inmiddels alweer gegroeid naar 14 teams. Ze onderhoud het contact met de KNVB, beheert de app-groep voor aanvoerders, regelt aanvoerdersoverleggen, etc. etc. Misschien niet voor iedereen van het veld een bekende naam, voor de zaalteams zeker wel: Barbara Beek! Ook met haar namen we een klein interviewtje af.ZOMERAVONDVOETBAL ORGANISATIE
Hij geeft al heel wat jaren, samen met zijn 'assistenten' Ed Lommerse en Kyung Van Driel, onze zomer een invulling. Alle reden om deze held voor te stellen: Mister Zomeravondvoetbal, ook wel bekend als René Koster! Ook met hem namen we een interview af.

SCHEIDSRECHTER COÖRDINATOR

Wie is er niet al een keer door hem gefloten? Onze meest actieve clubscheidsrechter, iedere zaterdag weer bereid een of (meestal) meer wedstrijden in het gareel te houden. Zijn fysieke verschijning gecombineerd met zijn rustig en zeker optreden zorgen voor een overwicht dat hem een fantastische scheidsrechter maakt. En nu neemt hij ook de coördinatie van de scheidsrechters op zich: Joost Vendrik. Ook met hem namen we een interview af.


WEDSTRIJDSECRETARIS

Zijn lidmaatschap nadert de 20 jaar en hij heeft zich opgeworpen om vanaf dit jaar 1 van de belangrijkste vrijwilligersfuncties binnen onze club op zich te nemen. De man die voor ons allemaal op zaterdag de velden regelt, zorgt dat de KNVB niet al te grote planmatige dwalingen begaat en zorgt voor een warme douche aan het einde van de wedstrijd voor eenieder: Nils de Graaf. Het Interview.


BESTUURSLID VERENIGINGSZAKEN
Er is denk ik niemand binnen Wartburgia die deze dame niet kent. Met haar aanstekelijke lach, aanwezigheid in de kantine en ook haar bemoeienissen met de organisatie van onze club, kan Vanessa de Weger je niet ontgaan. Sinds dit seizoen is ze als 1 van de gezichten van de vereniging gelukkig dan ook aangetreden als bestuurslid verenigingszaken! Het interview.


vrijwilligerscoördinator

Een beetje gek, jezelf voorstellen… Daardoor heeft het denk ik ook veel te lang geduurd… Ik, Karlijn Heim, schrijf de stukjes over de vrijwilligers. Meestal ben ik een groot deel van het seizoen geblesseerd (of zwanger) maar als ik er ben, tijdens de derde helft, zeker aanwezig...het interview.